Bestuursleden

Bestuursleden


Voorzitter Nico Drok
Dr. Nico Drok (Groningen, 1956) is voorzitter van het KIM. Hij is emeritus lector Media & Civil Society (Hogeschool Windesheim) en vicevoorzitter van de Wereldraad voor Journalistiek Onderwijs (World Journalism Education Council). Hij is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het journalistieke onderwijs, onder andere als directeur van de opleiding journalistiek in Kampen/Zwolle. Daarnaast is hij meer dan een kwarteeuw actief geweest in de European Journalism Training Association, onder meer als president. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en vier kleinkinderen.


Bestuurslid Alexander Pleijter

Bestuurslid Martha Riemsma
Martha Riemsma heeft een warm hart voor de regionale journalistiek. Ze was acht jaar hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia (DPG Media). Na haar studie Toegepaste Communicatiewetenschap, werkte Martha bij verschillende regionale kranten waaronder De Haagsche Courant en was zij als innovatiemanager verantwoordelijk voor innovatie en digitalisering van de regionale dagbladtitels van uitgever Wegener. Na acht jaar hoofdredacteurschap richtte ze ‘The Art of Conversation’ op werkt ze als zelfstandige in de media als dagvoorzitter, programmamaker, podcastmaker en adviseur in mediazaken. Ze is sinds 2023 voorzitter van het bestuur van de Tegel.

Bestuurslid Annette Embrechts

Bestuurslid Rene Sommer

Bestuurslid Sanne Tamboer

Bestuurslid Jos Baijens

Secretaris Henri Geerts
Henri Geerts is sinds 2001 secretaris van het KIM, Forum voor Reflectie op Journalistiek. Hij studeerde theologie in Nijmegen en werkte onder meer bij de Katholieke Raad voor Kerk en Samenleving, het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van Tilburg University en is nu werkzaam voor Europarlementariër Mohammed Chahim. 


Mediamanager Lois Kips